Anbefalte bøker

Når jeg ligger i hengekøya med en god fagbok og et glass god vin – ja da har jeg det helt topp! Hvis du også liker å lese faglitteratur og utvikle deg faglig, så finner du garantert noe spennende her. Her er et bredt utvalg som vil gi deg innsikt i ulike deler av produksjonsprosessen. Overskriftene er linker til Amazon UK hvor du kan kjøpe bøkene.

 

Creating Motion Graphics with After Effects Vol 1

DV Rebel's Guide

Stu Maschwitz

En helt fantastisk bok! Stu deler min filosofi om at man skal gjøre det beste man kan ut fra de ressursene man har. Boka er stappfull av triks og teknikker som koster veldig lite, men som kan øke din films "production value" så den ser ut somm en Hollywood produksjon.

Stu har jobbet mange år i filmbransjen, både hos George Lucas' legendariske Industrial Light and Magic og i spesialeffekt-firmaet The Orphanage.

AE CS3 Studio Techniques

AE CS3 Professional Studio Techniques

Mark Christiansen

Den beste boka om After Effects, rett og slett. Ingen over - ingen ved siden. Men du kan ikke starte med denne boka. Forfatteren regner med at du kan programmet fra før, så den tar ikke for seg de grunnleggende tingene. Men du lærer profesjonelle teknikker for compositing og keying som vil hjelpe deg å lage usynlige effekter - altså effekter som man ikke legger merke til, fordi de ser helt realistiske ut. Anbefales!

AE Apprentice

After Effects Apprentice

Trish & Chris Meyer

En god introduksjonsbok til After Effects. Her får du et innblikk i alle de mest brukte teknikkene og effektene, og lærer de grunnleggende tingene. Når du har lest denne boka kan du nok til å komme videre på egen hånd.

AE On the Spot

After Effects On The Spot

Richard Harrington

En samling lure triks. En snerten liten oppslagsbok som du kommer tilbake til gang etter gang.

Creative AE 7

Creative After Effects 7

Angie Taylor

En god bok om After Effects. Ikke oppdatert til CS3, men mange gode teknikker og tips om "workflow" her.

Creating Motion Graphics With AE

Creating Motion Graphics with After Effects

 

Trish & Chris Meyer

Denne boka erstatter de to tidligere utgavene i Creating Motion Graphics serien. Et referanseverk i bransjen, som tar for seg både grunnleggende og mer avanserte teknikker. Denne boka handler mest om Motion Graphics for TV og reklame etc. - i motsetning til After Effects CS3 Professional Studio Techniques, som handler mest om compositing og usynlige fimeffekter.

Color Correction for Digital Video

Color Correction for Digital Video

Steve Hullfish & Jamie Fowler

Kjempeviktig tema, som behandles grundig i denne boka. Her avmystifiseres kunsten å korrigere og samstemme farger. Lær å jobbe som en profesjonell "colorist" med ditt eget redigeringsprogram. Lær å lese waveform og vectorscop.

Kunnskapen i denne boka vil gjøre mye for at bildene dine skal se bra ut.

The Digital SLR Handbook

The Digital SLR Handbook

Michael Freeman

En grundig og lettfattelig innføring i bruk av digitale speilreflekskameraer. Etter å ha lest denne boka går du deg ikke bort i menyene, og du kan velge rett innstilling på kameraet i ulike situasjoner.

Du får også gode tips om bildebehandling i Photoshop og bruk a RAW formatet.

Alene med et kamera

Alene med et kamera

Kristian Frederiksen

En uvurderlig bok for deg som jobber alene under opptak. Alle videojournalister bør lese denne boka. Den inneholder massevis av tips og arbeidsmåter som gjør at du jobber raskere og mer effektivt. Boka har fokus på å foretelle gode historier på en god måte.

Kjøpe denne boka hvis du vil unngå å få hjerteinfarkt.

Matters of Light and Depth

Matters of Light & Depth

Ross Lowell

En samling artikler som Lowell har skrevet for fagblader. Ross Lowell er mannen som startet Lowel Light, firmaet som har forsynt profesjonelle med lysutstyr i mange tiår.

Her er utrolig mye erfaring samlet mellom to permer.

Placing Shadows

Placing Shadows

Chuck Gloman/Tom Letourneau

Her oppfordres du til å se på kunstverkene til de gamle mestrene og lære av dem. En god innføring i lyssetting. God tittel - for det er akkurat det lyssetting handler om; å velge hvor skyggense skal treffe.

Compression for Great Digital Video

Compression for Great Digital Video

Ben Waggoner

Videokomprimering er en ofte misforstått vitenskap. Det er mange begreper og prinsipper å forholde seg til, og det er fort gjort å gjøre feil innstillinger når du lager en WindowsMedia fil, en Flash Video fil eller en MPEG fil.

Endelig en klar og konsis bok om videokomprimering. Denne boka vil gi synlige resultater på videosnuttene du leverer fra deg.

DVD Authoring with Adobe Encore DVD

DVD Authoring with Adobe Encore DVD

Wes Howell

Med Encore DVD kan du lage profesjonelle DVD-menyer og levere DVD filmer med knallgod kvalitet. Dette er en av de beste bøkene om programmet, og gir deg god oversikt over hvordan det er bygd opp.

Photoshop Masking & Compositing

Photoshop Masking & Compositing

Katrin Eismann

Den beste boka jeg har lest om Photoshop! Her lærer du avanserte teknikker for å jobbe med compositing i Photoshop. Mange av teknikkene i denne boka kan også brukes i After Effects eller andre compositing programmer for video og film.

Her vil du lære alt om selections, alpha channels, layer masks etc. Nå kan du putte hva som helst fra ett bilde inn i et annet, og få det til å se troverdig ut. Knallbok!

Placing Shadows

Photoshop Most Wanted

Al Ward/Colin Smith

Smarte måter å lage populære effekter som plastknapper, glassknapper, metaller, elektroniske kretser. Tekst i plast, glass og metall, og gravert i stein. Kule webgrensesnitt og avanserte collage. Veldig mye bra.

Her er alt det kule du vil lære å lage i Photoshop!

Dramaturgi og Fortellerteknikk for film og fjernsyn

Dramaturgi og Fortellerteknikk for film og fjernsyn

Geir Eriksen

Den beste norske boka om å fortelle filmhistorier. God innføring i den klassiske dramaturgiske modellen (Hollywoodmodellen).

Lær hvordan du skal bygge opp filmen for å holde seerne i ånde.

Liten og lettlest bok.

Craft of Editing

The Craft of Editing with Final Cut Pro

Michael Wohl

Du lærer ikke mye om Final Cut Pro, men mye om hvordan du skal redigere samtaler, dokumentarer, action scener osv. Det følger med to DVD-er med råstoff du kan bruke i Final Cut eller i Adobe Premiere Pro. DVD-ene er formatert for Mac, så du sliter litt hvis du vil bruke filene i Premiere Pro på PC. Men du kan bruke et program til PC som lar deg lese filene, eller du kan få en med Mac til å kopiere filene til en harddisk.

Premiere Pro CS2 Hands On Techniques

Premiere Pro 2 Hands-On Training

Jeff Schell

Det er ikke mange gode bøker om Premiere Pro å finne, men dette er en av dem. Mange fine teknikker og en lettfattelig innpakning. Dessverre finnes den ikke for Premiere Pro CS3.