Bestill boka her

Video i Praksis kan kjøpes hos din favorittbokhandel, eller hos en av nettbokhandlene nedenfor.

Du kan kjøpe en EPUB-versjon av boka fra nettbokhandlere som Adlibris, e-bok.no eller Ark.no.

 

Du kan også kjøpe en PDF-versjon av boka fra premierepro.net.

 

Bestill gjerne papirversjonen av boka fra nettbutikken til Haugen Bok


Video i Praksis

Video i Praksis - En bok om å fortelle med bilder og lyd

Jeg har undervist i videoproduksjon på høgskolenivå siden 1987, og oppdaget etter hvert at det manglet norsk litteratur på området. Det som fantes var enten for avansert, for omfattende eller for enkelt. Så hvorfor ikke skrive en bok selv?

Med billige digitale videokameraer har video blitt allemannseie. Samtidig har en revolusjon innen data gjort det mulig å redigere med topp kvalitet på en PC fra hylla til nærmeste lavpriskjede. Alt ligger teknisk til rette for at alle kan lage gnistrende gode videoer.

 

Lær å bruke utstyret riktig

Riktig brukt kan selv et billig kamera gi deg en kvalitet som ligger tett opptil det som sendes på TV. Dessverre nøyer de fleste seg med å sette alle brytere i auto og trykke "record". Video i Praksis forteller deg om kameraets muligheter og svakheter, og lærer deg å utnytte kameraet maksimalt. Du får også lære hvordan du kan redigere spennende historier med lyd og bilder. Proffenes teknikker og hemmeligheter forklares med praktiske eksempler.

Når du har lest om videoopptak og redigering i denne boka, og oppdager hvor lett og morsomt det er å lage filmer på PC-en din, vil du være et kvantesprang foran de fleste. 

Video i Praksis er boka for deg som vil bli flinkere til å fortelle med levende bilder.

 

En enkel og rett på sak introduksjon til videoproduksjon

Faglitteratur innen video har det med å bli full av faguttrykk og overdrevent teknisk. I denne boka har jeg prøvd å gjøre teknikken begripelig, og bruke et greit norsk språk som alle forstår. Boka er full av praktiske eksempler. 

 

Rikt illustrert

Temaene i boka er illustrert med nesten 350 bilder. De fleste bildene er tatt med videokamera, for at de skal bli så realistiske som mulig.

 

Digital Video

De fleste lærebøker i dette faget er skrevet før digital video ble vanlig, og har lagt til et kapittel om digital video i nyere utgaver for å bøte på det. Denne boka er skrevet med digital videoproduksjon for øyet fra grunnen av, og ivaretar dette fra a til å. Her lærer du ingenting om gamle produksjonsmåter, men kun om dagens teknikker.

 

Høster lovord

Video i Praksis er tatt i bruk av NRKs kompetanseavdeling, til bruk ved deres videojournalist kurs for journalister som skal læres opp på kamera og redigering. Høgskoler, folkehøgskoler og videregående skoler over hele landet har også kjøpt inn boka for bruk i mediefag. Fotografer og TV-folk er imponert over hvor enkelt de forskjellige teknikkene og tipsene er forklart. Alt dette skjedde før boka var mer enn en uke gammel, og før den hadde kommet ut i butikker og biblioteker!

 

"Slik bør alle lærebøker være" - Østlendingen

Østlendingen hadde et to siders oppslag 27/9-02, og roste boka opp i skyene! "Slik bør alle lærebøker være" skriver Østlendingens fotograf som anmeldte boka. Overskriften var "Alle frustrerte videoamatørers redningsmann".

Her er et utdrag av denne og flere anmeldelser:

 


Femte utgave nå i bokhandlene

Første, andre, tredje og fjerde utgave er utsolgt! Femte utgave er utvidet til 236 sider, og har fått massevis av nye bilder og utvidede kapitler. Et nytt kapittel om videoreportasjer er også inkludert.

Alle kapitlene er revidert og oppdatert.

Les mer om innholdet her

 

Gratis nedlasting!

De som har kjøpt tidligere utgaver og vil lese noen av tilleggene i nyere utgaver kan laste ned noen gratis PDF filer her.

 

Nedlastbare tillegg i andre utgave:

Lag din egen DVD-film

Batterier og ladere

 

Nedlastbare tillegg i tredje utgave:

Eksponering

HDTV

 

Nedlastbare tillegg i fjerde utgave:

Spesialeffekter - utdrag

Spesialeffekter - komplett (passord)

Lag din egen DVD-film

 

Skamrost i pressen

Les anmeldelser av boka her