Anbefalte multimediakurs og online kurs

En behagelig måte å lære på! Putt inn en DVD, finn fram pop-corn og Cola, og ta imot visdommen. Multimediakurs kan du se på overalt med en laptop. På bussen, på flyet eller på kontoret. Kjør dem i dobbel hastighet, så sparer du tid! De fleste av disse er ikke egentlig multimediakurs, men en samling videosnutter i QuickTime format e.l. Noen er vanlige DVD-er. Andre er online tjenester der du ser på streaming video.

Overskriftene er linker til steder hvor du kan kjøpe kursene.

 

LyndaLynda.com

Lynda er store på video tutorials. Med et online abonnement her kan du lære deg nær sagt alle dataprogrammer. De har tutorials for det meste. Alt fra begynner til litt viderekommende, men ingen veldig avanserte kurs.

Photorealism with Bert Monroy, Vol2

Total Training

Alt du trenger for å komme i gang med programmene i Adobe Production Studio.

Total Training's online videobibliotek dekker After Effects, Premiere Pro, Photoshop, Illustrator, DreamWeaver og alle andre programmer du kan tenke deg som kommer fra Adobe.

DV Enlightenment

DV Enlightenment

DV Creators

En veldig klar og god innføring i lyssetting for video. Prinsippene forklares mens du ser virkningen av de forskjellige lysene på skjermen. Lett måte å lære på!

Advarsel: Disse gutta har leid inn vakre, sexy "babes" som modeller, og er nok i overkant sjåvinistisk for mange.

fxphd FX PHD

Et online "universitet" der du kan lære om compositing, visual effects (VFX) og motion graphics. Dyre, men veldig gode kurs. Du får en video leksjon hver uke via bittorrent. Når du har sett den kan du diskutere teknikkene med læreren og medstudenter i forumet. Lærerne er kjente VFX-folk fra film- og TV-bransjen.

Kursene dekker VFX programvare som After Effects, Shake, Flame og Nuke. I tillegg har de kurs om bruk av RED kamera, fotografering for visuelle effekter og masse bakgrunnskunnskap. Du får tilgang til mye proft råstoff du kan øve med.